januari
18
2021
Een artikel van Mark Tunnissen van Nysingh Advocaten.
De rechtbank Gelderland heeft zich in een uitspraak van 18 december 2020 (ECLI:NL:RBGEL:2020:6699) uitgelaten over de vraag of iemand belanghebbende is bij een verleende omgevingsvergunning voor de bouw van een 5G antenne-installatie.
Wat was er aan de hand?
Door het college van...
januari
18
2021
Een artikel van Jake Tingen, Jelmer Ypinga, Liesbeth Berkouwer en Tom Barkhuysen van het Stibbeblog.
Het hoge woord is eruit. Het niet indienen van een zienswijze mag niet aan de toegang tot de rechter in de weg staan van een belanghebbende als het Verdrag van Aarhus van toepassing is. Bovendien moeten ook niet-belanghebbenden hun...
januari
11
2021
Een artikel van Matthias Kruisselbrink van Nysingh Advocaten.
De ontwikkeling van zonneparken in Nederland is als gevolg van de energietransitie sterk in opkomst. Voor de totstandkoming van deze parken is evenwel vaak een wijziging van het bestemmingsplan of een omgevingsvergunning vereist.
Tegen deze besluiten kan en wordt ook meer en...
januari
11
2021
Een artikel van Tom Barkhuysen en Diederik de Groot van het Stibbeblog.
Per 1 januari 2021 is diverse nieuwe wet- en regelgeving in werking getreden. In dit blogbericht lichten wij de belangrijkste wijzigingen op het gebied van het bestuursrecht en het omgevingsrecht er uit.
Besluit elektronisch procederen
Het Besluit elektronisch procederen (...
december
13
2020
Een artikel van Anna Tsheichvili van Wieringa Advocaten.
Alleen belanghebbenden kunnen rechtsmiddelen instellen tegen een besluit van een bestuursorgaan. Uit artikel 1:2 van de Algemene wet bestuursrecht volgt dat onder belanghebbende wordt verstaan: degene wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken. Dit is een breed begrip.
Uit...