Zoeken op Omgevingswet.net

Tag

Omgevingswet

Omgevingswet

De Omgevingswet is in aantocht (2021) en zal toezien op de fysieke leefomgeving.
Wro

Wro

De Wet ruimtelijke ordening voorziet in de structuurvisie, bestemmingsplannen etc.
Wabo

Wabo

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevat regels over de omgevingsvergunning.
Jurisprudentie

Jurisprudentie

Hier vindt u alle interessante actuele uitspraken op het gebied van het omgevingsrecht.
Awb

Awb

Artikelen die betrekking hebben op de Algemene wet bestuursrecht (Awb)
Contact

Contact

linkedin icon     twitter iconDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    form icon
Moraal Juridisch Advies
Bureau Brug
Formt Omgevingswet
dinsdag, 05 april 2011 20:20

Omgevingsloket online stapt over van DigiD voor bedrijven naar eHerkenning

Wanneer u de afgelopen maanden voor uw bedrijf een omgevingsvergunning heeft aangevraagd of voorbereid via het Omgevingsloket online, heeft u gebruik gemaakt van DigiD voor bedrijven.

DigiD voor bedrijven wordt overheidsbreed omgezet naar eHerkenning. eHerkenning is net als DigiD voor bedrijven, een identificatiedienst waarmee u zich bekend maakt bij een overheidsdienst, in dit geval bij Omgevingsloket online. eHerkenning voldoet beter aan de huidige eisen die de overheid stelt aan het elektronisch herkennen van medewerkers van bedrijven. Om uw (concept) aanvraag te kunnen blijven volgen en eventueel aan te vullen, moet ook u overstappen op eHerkenning.

Overstappen naar eHerkenning: aanvragen kan nu al

Momenteel is het omgevingsloket nog uitsluitend bereikbaar met DigiD voor bedrijven, maar vanaf medio mei kunt u met het zogenaamde eHerkenningsmiddel op het Omgevingsloket inloggen. Vanaf 1 juni 2011 kunt u geen gebruik meer maken van uw DigiD code, maar kunt u alleen nog inloggen met eHerkenning.

Indien u al een eHerkenningsmiddel heeft, dat geregistreerd is op hetzelfde KvK (vestigings)nummer als uw DigiD, dan kunt u dit eHerkenningsmiddel vanaf medio mei gebruiken om uw aanvragen aan te vullen en te blijven volgen.

Mocht u nog geen eHerkenningsmiddel hebben, dan raden we u aan om binnenkort deze overstap te maken. U kunt tot 1 juni op een snelle manier overstappen van DigiD voor bedrijven naar eHerkenning. Dit kan via: https://overstappen.eherkenning.nl/

Let op: tot medio mei kunt u Omgevingsloket online alleen nog gebruiken met uw DigiD voor bedrijvencode. Na 1 juni kunt u alleen nog met eHerkenning inloggen.

Overstappen na 1 juni 2011

Als u na 1 juni overstapt, dan vraagt u voor de personen die een aanvraag namens uw bedrijf (vestiging) mogen doen, eHerkenning aan bij een erkende aanbieder te herkennen aan het keurmerk:

 • Omgevingswet.net: een initiatief van Moraal Juridisch Advies

  Moraal Juridisch Advies is in september 2009 opgericht. Wij adviseren de overheid, het bedrijfsleven en particulieren op het gebied van bestuursrecht. Wij zijn daarbij gespecialiseerd in het omgevingsrecht (Wabo en de Wro).

  U kunt bij ons advies inwinnen over omgevingsvergunningen, Waboprojectbesluiten (ruimtelijke onderbouwing), bestemmingsplannen, structuurvisies etc. Tevens kunnen wij de procedure die daarbij hoort begeleiden. Ook kunnen wij u vertegenwoordigen bij bezwaar- en/of beroepsprocedures. 

Omgevingswet video's

  Contactgegevens

  Moraal Juridisch Advies
  Mississippistraat 104
  1448 XB Purmerend
  06-39 83 62 81
  info@omgevingswet.net

  @Omgevingswet

  Relativiteitstoets beroep op soortenbescherming Wnb: 100 meter https://t.co/AeVXDFl3OV