Zoeken op Omgevingswet.net

Tag

Omgevingswet

Omgevingswet

De Omgevingswet is in aantocht (2021) en zal toezien op de fysieke leefomgeving.
Wro

Wro

De Wet ruimtelijke ordening voorziet in de structuurvisie, bestemmingsplannen etc.
Wabo

Wabo

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevat regels over de omgevingsvergunning.
Jurisprudentie

Jurisprudentie

Hier vindt u alle interessante actuele uitspraken op het gebied van het omgevingsrecht.
Awb

Awb

Artikelen die betrekking hebben op de Algemene wet bestuursrecht (Awb)
Contact

Contact

linkedin icon     twitter iconDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    form icon
Moraal Juridisch Advies
Bureau Brug
Formt Omgevingswet
donderdag, 21 januari 2016 10:42

Bestemmingsplan voor uitbreiding winkelcentrum Leidsenhage niet geschorst

Het bestemmingsplan dat uitbreiding en vernieuwing van winkelcentrum Leidsenhage mogelijk maakt, wordt niet geschorst. Dit betekent dat de gemeente Leidschendam-Voorburg mag beginnen met de herontwikkeling van het winkelcentrum. Dit volgt uit een voorlopige uitspraak van de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van vandaag (20 januari 2016). Enkele vastgoedfondsen die winkels beheren in Den Haag en Rijswijk, hadden de voorzieningenrechter gevraagd het bestemmingsplan voorlopig te schorsen. Volgens hen is er geen behoefte aan meer detailhandel en leidt het bestemmingsplan tot onaanvaardbare leegstand in de andere winkelgebieden. De Afdeling bestuursrechtspraak zal in de loop van 2016 een definitieve uitspraak doen over dit bestemmingsplan.

Behoefte en leegstand

Naar het voorlopige oordeel van de voorzieningenrechter mocht de gemeenteraad ervan uitgaan dat er een 'actuele, regionale behoefte' bestaat aan de uitbreiding van Leidsenhage. Ook zal naar verwachting door het bestemmingsplan geen onaanvaardbare leegstand ontstaan in het centrum van Den Haag en winkelcentrum In de Boogaard, aldus de voorzieningenrechter. Hierbij is van belang dat ook na de herontwikkeling van Leidsenhage nog ontwikkelingsmogelijkheden in de regio Haaglanden overblijven voor detailhandel.

Leidsenhage

Het bestemmingsplan maakt het mogelijk een deel van de bestaande winkels en kantoren te slopen en het winkelcentrum uit te breiden met maximaal ongeveer 30.000 m² aan winkelruimte. De gemeenteraad wil dat meer winkels in het midden- en middenhoge segment en met een vernieuwend karakter zich gaan vestigen in Leidsenhage.

Lees hier de volledige tekst van de voorlopige uitspraak.

 • Omgevingswet.net: een initiatief van Moraal Juridisch Advies

  Moraal Juridisch Advies is in september 2009 opgericht. Wij adviseren de overheid, het bedrijfsleven en particulieren op het gebied van bestuursrecht. Wij zijn daarbij gespecialiseerd in het omgevingsrecht (Wabo en de Wro).

  U kunt bij ons advies inwinnen over omgevingsvergunningen, Waboprojectbesluiten (ruimtelijke onderbouwing), bestemmingsplannen, structuurvisies etc. Tevens kunnen wij de procedure die daarbij hoort begeleiden. Ook kunnen wij u vertegenwoordigen bij bezwaar- en/of beroepsprocedures. 

Omgevingswet video's

  Contactgegevens

  Moraal Juridisch Advies
  Mississippistraat 104
  1448 XB Purmerend
  06-39 83 62 81
  info@omgevingswet.net

  @Omgevingswet