Zoeken op Omgevingswet.net

Tag

Omgevingswet

Omgevingswet

De Omgevingswet is in aantocht (2021) en zal toezien op de fysieke leefomgeving.
Wro

Wro

De Wet ruimtelijke ordening voorziet in de structuurvisie, bestemmingsplannen etc.
Wabo

Wabo

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevat regels over de omgevingsvergunning.
Jurisprudentie

Jurisprudentie

Hier vindt u alle interessante actuele uitspraken op het gebied van het omgevingsrecht.
Awb

Awb

Artikelen die betrekking hebben op de Algemene wet bestuursrecht (Awb)
Contact

Contact

linkedin icon     twitter iconDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    form icon
Moraal Juridisch Advies
Formt Omgevingswet
Bureau Brug
woensdag, 29 mei 2019 21:28

Eerste kamer stemt in met Transitiewet

Gisteren heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Transitiewet, ook wel bekend als de actualisering van de Crisis-en herstelwet (Chw) waar de Tweede Kamer eind 2018 mee instemde. 

De Transitiewet geeft gemeenten de mogelijkheid om zich beter voor te bereiden op de komst van de Omgevingswet. De Transitiewet maakt het mogelijk om een bestemmingsplan als omgevingsplan stapsgewijs en praktisch vorm te geven. Dat maakt niet alleen de overgang naar het nieuwe omgevingsrecht eenvoudiger, maar biedt in aanloop naar de Omgevingswet vooral meer mogelijkheden om maatschappelijke opgaven aan te pakken.

Over de Transitiewet

De Transitiewet maakt het mogelijk om nieuwe gemeentelijke projecten waarvoor het wenselijk is om af te wijken van bestaande wet- en regelgeving (experimenten) bij ministeriële regeling aan te wijzen. De Transitiewet past in de aanloop naar de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2021. De Transitiewet treedt op zeer korte termijn in werking.

Verbreding

VNG is blij dat de Gaswet wordt opgenomen in lijst van wetten waar als vorm van experiment van mag worden afgeweken. Gemeenten staan aan de lat om bestaande bouw van het aardgas af te halen. Het hiervoor ingediende amendement was hard nodig om daarmee van start te kunnen gaan. Enkele gemeenten zijn al gestart in de 'proeftuin Aardgasvrije wijken'. 

Meer informatie

 • Omgevingswet.net: een initiatief van Moraal Juridisch Advies

  Moraal Juridisch Advies is in september 2009 opgericht. Wij adviseren de overheid, het bedrijfsleven en particulieren op het gebied van bestuursrecht. Wij zijn daarbij gespecialiseerd in het omgevingsrecht (Wabo en de Wro).

  U kunt bij ons advies inwinnen over omgevingsvergunningen, Waboprojectbesluiten (ruimtelijke onderbouwing), bestemmingsplannen, structuurvisies etc. Tevens kunnen wij de procedure die daarbij hoort begeleiden. Ook kunnen wij u vertegenwoordigen bij bezwaar- en/of beroepsprocedures. 

Omgevingswet video's

  Contactgegevens

  Moraal Juridisch Advies
  Mississippistraat 104
  1448 XB Purmerend
  06-39 83 62 81
  info@omgevingswet.net

  @Omgevingswet

  Relativiteitstoets beroep op soortenbescherming Wnb: 100 meter https://t.co/AeVXDFl3OV