Zoeken op Omgevingswet.net

Tag

Omgevingswet

Omgevingswet

De Omgevingswet is in aantocht (2021) en zal toezien op de fysieke leefomgeving.
Wro

Wro

De Wet ruimtelijke ordening voorziet in de structuurvisie, bestemmingsplannen etc.
Wabo

Wabo

De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bevat regels over de omgevingsvergunning.
Jurisprudentie

Jurisprudentie

Hier vindt u alle interessante actuele uitspraken op het gebied van het omgevingsrecht.
Awb

Awb

Artikelen die betrekking hebben op de Algemene wet bestuursrecht (Awb)
Contact

Contact

linkedin icon     twitter iconDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    form icon
Moraal Juridisch Advies
Formt Omgevingswet
Bureau Brug
vrijdag, 01 november 2019 14:22

Onderdelenfuik

Een artikel van Janike Haakmeester van SAM-Advocaten.

De uitspraak van AbRvS 23 oktober 2019, ECLI:NL:RVS:2019:3568 is opgenomen vanwege de overwegingen over de onderdelenfuik als bedoeld in art. 6:13 Awb.
 
De gemeenteraad van de gemeente Amsterdam wil Zeeburgereiland tot een stedelijk gebied ontwikkelen. Daarom moet een deel van de huidige waterkeringen rondom het Zeeburgereiland worden verzwaard. Daarvoor moeten woonboten worden verplaatst waarvoor het in deze procedure aangevochten bestemmingsplan is gemaakt. HSBC exploiteert een watersportzaak met jachthaven in dit gebied en de eigenaren daarvan wonen bij het bedrijf in een woonboot.
 
HSBC heeft in de zienswijze fase aangevoerd dat hun woonboot niet in dit bestemmingsplan is opgenomen, zij bestrijden de plangrenzen. In beroep wil HSBC ook andere onderdelen aanvechten: ook de jachthaven had in het bestemmingsplan moeten worden opgenomen. Zij voeren aan dat in de zienswijze het plan als geheel is bestreden omdat daarin staat dat de zienswijze is gericht tegen de plankaart en de regels van het ontwerpbestemmingsplan. De Afdeling is van mening dat dat onvoldoende is. De motivering van de zienswijze heeft alleen betrekking op de plangrens in verband met de woonboot van HSBC en anderen. Daarom steunt het beroep voor zover dat is gericht tegen het niet opnemen in het plan van de jachthaven, niet op een bij de raad naar voren gebrachte zienswijze. Dit deel van het beroep is niet ontvankelijk.

 • Omgevingswet.net: een initiatief van Moraal Juridisch Advies

  Moraal Juridisch Advies is in september 2009 opgericht. Wij adviseren de overheid, het bedrijfsleven en particulieren op het gebied van bestuursrecht. Wij zijn daarbij gespecialiseerd in het omgevingsrecht (Wabo en de Wro).

  U kunt bij ons advies inwinnen over omgevingsvergunningen, Waboprojectbesluiten (ruimtelijke onderbouwing), bestemmingsplannen, structuurvisies etc. Tevens kunnen wij de procedure die daarbij hoort begeleiden. Ook kunnen wij u vertegenwoordigen bij bezwaar- en/of beroepsprocedures. 

Omgevingswet video's

  Contactgegevens

  Moraal Juridisch Advies
  Mississippistraat 104
  1448 XB Purmerend
  06-39 83 62 81
  info@omgevingswet.net

  @Omgevingswet